ceturtdiena, 2012. gada 6. septembris

Pats sākums jeb Vajadzīgs Plāns

Pats sākums ir tāds, ka šovasar iegādājos nekustamu īpašumu - namiņu ar 0.8 hektāru zemes. Pašai sava republika. :) Nu ir laiks iedvesmai! Šis ir saullēkts, fotografēts no mana loga. Tiešām iedvesmojoši.
Man ir tūkstošiem Ideju, BET, kā izrādās, esot vajadzīgs Plāns. Ko es gribu? Gribu kaut ko mežonīgu, kaut ko nepieradinātu, kaut ko džunglīgu, kaut ko drusku nekārtīgu, bet viss nepieradinātais un nekārtīgais esot smalki jāizplāno. Tā apgalvo pieredzējuši dārzkopji no portāla calis.lv. Daži citāti:
  • Mežonīgs dārzs, ja vien tu neiedomājies to aizaugušu ar balandām, nav nemaz tāds "stādīšu ko gribēšu " variants. (Alija)
  • Tur jau tā lieta, ka jākopj ir arī tas mežonīgais dārzs, citādi nebūs nekas cits kā vien biezoknis, kuram gribas pēc laika uzlaist virsū vīrus ar trimeriem un motorzāģiem. (Zabacins)
  • Sāku no centrālajiem punktiem un pamazām apaudzēju.. Sākumā bieži vien rezultāts šķiet jocīgs vai pat spocīgs, bet noteikti jādomā uz priekšu un jāievēro auga sasniedzamie gabarīti. (puksis)
Skaidrs, tātad bez Plāna nekur. Laikam jāsāk ar esošās situācijas piefiksēšanu. Vispirms jāapzinās teritorija. Nu lūk - tas oranžais četrstūris ir Mans. :)

Nav jau precīzi mērīts, bet tā aptuveni uz aci sadalīju pa izmantošanas veidiem un uzmetu galvenos esošos objektus - tāda nu ir situācija pašreiz:

Tuvākajā laikā ķeršos pie GPS un nomērīšu precīzas koku atrašanās vietas, lai viss būtu skaidrs.
Nu un dabā - skats no ceļa puses.

Tie nu būtu dotie lielumi. Jāsāk Plānot. :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru