otrdiena, 2012. gada 11. septembris

Precīzā uzmērīšana un dažas pārdomas

Sestdiena iesākās saulaina, bet lietus mākoņi nelika sevī vilties, kad nolēmu uzmērīt savus kokus. Satelīti te parādījās, te zuda. Augļu kokus nemērīju, tie kā dzeltenie punkti iezīmēti tāpat. Starp citu, resnāko alejas ozolu nomērījām, bet ar nožēlu konstatējām, ka tam pietrūkst kāds pusmetrs līdz dižkokam. Ak tu skāde!


Augļu dārzā atradu vienu šādu sarkanlapainu koku, iespējams, īpašas šķirnes ābeli. Slikta bilde, fotografēts vēja laikā. Augļu šobrīd vai šogad vispār nav. Varbūt kāds pazīst, kā to sauc?  Vārdu sakot, man šis sarkanlapis šķiet piemērots, lai tieši tam apkārt sāktu ierīkot "džungļu stūri".
Te ir pati māja, pagalma puse. Viņa nenoliedzami ir par pliku. Tukšais bezlogu sienas gals prasās tikt apaudzēts ar vīteņaugiem. Bez populārā mežvīna, vai kāviņtursauc, kas vēl ir iespējams? Zem logiem maza rožu dobīte. Tas noteikti skaitās inteliģents minimālisma stils. Es nezinu, vai mācēšu tikt galā ar rozēm. Īsti nezinu, ko ar viņām darīt... Attiecībā uz puķēm man radās doma - šajā pusē puķu dobes vietā taisīt puķu kastes, podus. Visādīgi vairākos stāvos izkarinātus, kaut kā tā. Vārdu sakot, prasās kaut kas daudzdimensionāls plakanas puķu dobes vietā. Pāri mauriņam diagonāli pa apakšu iet ūdensvads. Ar to jārēķinās, ja kaut ko roku, tāpēc varbūt labāk nerakt te nemaz.


Šis ir zemais aroniju dzīvžodziņš, par kuru mani māc šaubas. Viņš gan "aizsedz" skatu no mājas loga uz saimniecības ēku, taču tikpat ir par zemu. Man tajā vietā drīzāk prasās kaut kādi gari lakstaugi. Iesakiet, lūdzu, garus lakstaugus, puķes, protams, izņemot latvāni. :D
Te otra mājas puse ar lauciniecisku puķudobi. Jā, šeit tāda puķudobe ir laba, domāju, ka daudz neko nemainīšu.
 Vēl pēdējā vasaras saule Manos alejas kokos:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru